Džinu gatavo no stipri rektificēta spirta, kuram īpašu garšu piešķir dažādu augu un garšvielu maisījums ar dominējošu kadiķu akordu. Bez kadiķogu garšas garšvielu paleti džinā papildina koriandra sēklas, dižzirdzenes un skalbes saknes, kaltētu citrusaugu miziņas, neliels dažu riekstu daudzums u.c. Recepte katrā rūpnīcā ir stingri sargājams komercnoslēpums. Atskaitot dažus izņēmumus, džinu neiztur un ļoti bieži izmanto kā kokteiļu sastāvdaļu. Džins parādījās Holandē, tomēr ļoti ātri kļuva populārs un iekaroja britu sirdis. Vissvarīgākās un pazīstamākās džina ražošanas rūpnīcas tagad atrodas Lielbritānijā. Kurš gan nav dzirdējis nosaukumu «London Dry Gin»?