Rīsi ir īpaša un sena procesa rezultāts: rīsiem tiek pielietota hidrotermiska apstrāde, kuras rezultātā rīsi tiek norūdīti. Parboiled padara rīsus vieglāk gatavojamus un dod tiem raksturīgu dzintara krāsu. Turklāt tas neskar rīsu uzturvērtību. Piemērots risotto pagatavošanai, rīsu salātiem un kā piedeva otrajiem ēdieniem. Vārīšanās laiks 12 – 14 minūtes. Enerģētiskā vērtība 100g: 1523kJ/359kcal, tauki 0.3g tostarp piesātinātās taukskābes 0.0g, ogļhidrāti 81.3g tostarp cukuri 0.3g, šķiedrvielas 0.5g, olbaltumvielas 7.4g, sāls 0.023g. Ieteicams līdz: skat. uz iepakojuma. Uzglabāt sausā un vēsā vietā. Ražots Itālijā.