Tradicionālā bulgāru uzkoda. Interesanti, ka Bulgārijā šo ēdienu gatavo tikai uz ielas īpašos lielos traukos, ko sauc par "chushkopek" (no bulgāru nosaukuma pipari - chushka). "Лютеница" receptes katrā ģimenē tiek nodotas no paaudzes paaudzē.
"Лютеница" izmanto īpaša veida sarkanos piparus ar gaļīgu struktūru. Pipari un baklažāni tiek apdedzināti krāsnī 700 ° C temperatūrā, karamelizējoties iekšpusē. Dārzeņi, nomizoti pēc cepšanas, nonāk vakuuma vienībā, kur viņi kādu laiku nīkuļo, lai iegūtu krēmīgu konsistenci.
Sastāvs:
cepti saldie pipari, cepti baklažāni, tomātu pasta, saulespuķu eļļa, cukurs, sāls, zemes ķimenes, etiķskābe, malti melnie pipari.